Usi pvc

Tamplarie pvc Ferestre pvc Usi pvc Contact

Usi pvc

Click pe usi pvc pentru a intra pe noul site

Elementele de tamplarie pvc gealan pot fi usi termopan sau ferestre pvc cu geam termopan. In aceasta sectiune ne vom referi la ce tipuri si modele usi pvc marca gealan se pot realiza pentru clienti.

O prima clasificare pentru tamplarie pvc de acest tip, referindu-ne la usi termopan (modele usi pvc) se poate face dupa tipul de feronerie cu care se doteaza respectivele usi termopan.

Astfel ca usile din pvc sau din profile pvc pot fi:
1. cu feronerie de fereastra care se foloseste mai ales la usi pvc de balcon si nu au broasca ci doar un maner sau cremon ca la orice fereastra iar pe cealalta parte pot fi dotate optional cu un maner tip scoica, sau
2. pot fi usi termopan cu broasca cu cheie.


Usa balcon

Usa cu broasca si balamale
dr.Hann
 


Usa dubla cu broasca si balamale dr. Hann

Feroneria folosita la usi pvc de balcon este marca Selve iar cea folosita la usi pvc cu broasca poate fi marca G-U sau Roto.

Toate tipurile de feronerie folosite la usi gealan fie ca sunt usi interior pvc sau usi exterior pvc au provenienta germana ceea ce certifica un grad al calitatii superior.

Balamalele folosite la usi din pvc sunt de 3 feluri:
1. Balamale de fereastra care se pun la usi pvc de balcon si se folosesc atunci cand usa nu are dimensiuni foarte mari,
2. Balamale dr. Hann pentru usi termopan de trafic mediu,
3. Balamale dr. Hann pentru usi termopan de trafic intens care se folosesc la usi pvc de dimensiune foarte mare de exemplu intrari de magazin etc. Varianta a 2-a de balamale se foloseste la modele usi pvc din interiorul unei locuinte adica la usi de interior pvc.
O alta clasificare care se poate face la acest tip de tamplarie pvc in speta la usi ar fi dupa numarul de canate astfel ca exista usi termopan cu un canat si usi termopan cu doua canate sau usi duble. Cand latimea golului unde trebuie montata o usa este mai mare de 950-1000 mm este necesar sa se aleaga un model de usa in doua canate (dubla) deoarece feroneria pentru o usa cu un canat este dimensionata pana la dimensiunile sus amintite.

La usile de balcon de tamplarie pvc gealan se poate pune feroneria in asa fel ca usa sa se deschida si oscilobatant lucru care nu este posibil la usile cu broasca si balamale mari dr. Hann.

Culorile disponibile pentru usile de tamplarie pvc gealan sunt diverse plecand de la alb pana la imitatii de lemn. Astfel putem regasi usi termopan marca gealan de culoare imitatie stejar auriu, usi termopan de culoare imitatie mahon, usi termopan de culoare imitatie stejar inchis sau deschis etc.

Sticla folosita la usile marca gealan in cele mai multe cazuri este de tipul Low-E (LowE). Este vorba despre o sticla speciala care are proprietati de bariera termica. Se mai foloseste la usi pvc mai ales la cele care au un montant orizontal in partea de jos in loc de sticla, placa Weiss. Se mai folosesc deasemanea si alte tipuri de sticla cum ar fi "nisip" la usile de baie care nu sunt transparente, sticla tip oglinda si altele.

La cerere pot fi montate si usi glisante pvc dar si usi pliante pvc.